سبزیجات و میوهها سرشار از ویتامینهای گروه A وC بوده و همچنین حاوی مقادیری ویتامینB، آهن و مقدار قابل توجهی فیبر هستند. سبزیجات بخاطر نقش مؤثرشان در تامین سلامت انسان، یکی از گروههای مهم مواد غذایی محسوب میشوند و برای حفظ مقاومت بدن در برابر عفونتها یا ترمیم زخمها و سلامت پوست ضروری هستند. به همین علت توصیه شده است همیشه همراه غذا از سبزیجات تازه نیز استفاده شود. اما این امر زمانی امکانپذیر است که میوه و سبزیجات کاملاً تمیز و شسته شوند و همچنین قسمتهای خراب و لکه دار آنها جدا و دور ریخته شوند زیرا این قسمتها محل تجمع آلودگیهای میکروبی است.
سبزیجات اغلب به دلیل استفاده از کودهای انسانی و حیوانی، آب آلوده و تماس حیوانات، به عوامل بیماریزا آلوده میشوند. در صورت مصرف چنین سبزیجاتی، خطر ابتلا به بیماریهایی نظیر وبا، حصبه، هپاتیت، اسهال خونی و بیماریهای انگلی، نظیر کیست هیداتیک و آسکاریس وجود دارد. از طرفی سبزیهای خاک آلود به راحتی آلودگی را به سایر مواد غذایی منتقل میکنند. بنابراین توصیه میشود به هنگام خرید، سبزی بدون خاک بخرید و یا در منزل اول خاک گیری و سپس نگهداری شود. خاک به طور طبیعی منبع بسیاری از میکروبهاست و اگر به یخچال راه پیدا کند میتواند سایر موادغذایی را نیز آلوده کند.
آمار، حاکی از آن است که درصد قابل توجهی از بیماریهای ناشی از مصرف مواد غذائی، مربوط به خوردن میوه و سبزیجات آلوده است که خود نقش مهم و ضروریِ پاک سازی و ضدعفونیِ این دسته از مواد خوراکی را بیان میکند. لازم به یادآوری است که شستن و ضدعفونی کردن هم زمان میوهها و سبزیجات غلط است و مرحله شست وشو حتما باید بطور جداگانه و قبل از مرحله ضدعفونی کردن انجام شود.
امروزه راه کارهای متفاوتی برای پاکسازی و ضدعفونی میوهها و سبزیجات وجو دارد اما دستورالعمل ساده و در عین حال مطمئن برای آماده سازی این خوراکیهای حیاتی، به شکل زیر است:
1- پاکسازی کامل سبزی و میوه از خاک وگل و لای
2- جدا کردن قسمتهای خراب و لکه دار
3- شستشوی کامل میوه و سبزی در آب
4- اضافه نمودن سه تا پنج قطره مایع ظرفشوئی و نگه داشتن مواد به مدت دو الی سه دقیقه در این محلول به منظور انگل زدائی
5- شستشوی مجدد میوه و سبزی
6- اضافه کردن ماده ضدعفونی کنندهی مناسب طبق دستورالعمل روی ظرف، به منظور ضدعفونی کردن میوه و سبزی در آب سالم
7- آبکشی دوباره برای شستشوی باقیمانده ماده ضدعفونی کننده از روی پوست میوه ها و سبزی ها ،اگر این مرحله به دقت انجام نشود ممکن است فرد در اثر مصرف مواد ضدعفونی کننده دچار مسمومیت شود.
از آنجاکه شستشوی بیش از حد و چند باره، از یک طرف بسیار خسته کننده بوده و سبب اهمال مصرف کننده و عدم پیروی از مراحل دقیق آن شود و از طرف دیگر میتواند به بافت میوه و سبزی و یا ظاهر آنها صدمه بزند، میتوان از یک گندزدای موثر استفاده کرد که در صورت استفاده از این ماده، شما نیاز به آبکشی مجدد مواد ندارید و میتوانید با اطمینان کامل پس از اضافه نمودن آن (طبق دستورالعمل موجود در سایت) به آب سالم و غوطه ور کردن میوه و سبزی در این محلول شفاف و بدون رنگ و بو، پس از گذشت مدت زمان مشخص شده، مواد را از داخل آب خارج کرده و بدون نیاز به آبکشی میل نمائید.
8- در این مرحله میتوانید میوه و سبزی سالم و بهداشتی و عاری از هرگونه آلودگی را نوش جان کنید.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
اصفهان - نجف آباد - خیابان امام خمینی شرقی- چهارراه شهرداری - روبروی داروخانه لطفی - پاساژ ملت - پلاک 3
(کد 031) 42641804
09307517679